Mintegy 200 résztvevővel rendeztek országos utánpótlás birkózóversenyt a soltvadkerti sportcsarnokban

A Soltvadkerti TE birkózó szakosztálya szervezésében országos utánpótlás birkózó versenyt rendeztek április 2-án a soltvadkerti sportcsarnokban. Az eseményen három szőnyegen folytak a küzdelmek a különböző kor-és súlycsoportokban.

A megnyitó alkalmával az önkormányzat részéről Kárász András alpolgármester köszöntötte a megjelenteket, és örömét fejezte ki, hogy egy ilyen nagyszabású versenynek adhat otthont a város. A versenyről Lakatos Attila a Soltvadkerti TE birkózó szakosztályának elnöke elmondta, hogy Diák I-es területi bajnokság (kötöttfogás) és gyermek gála (szabadfogás) került megrendezésre. Megemlítette, hogy hatalmas munka volt az előkészületek során, hiszen megtelt a sportcsarnok, nagy számban voltak jelen birkózók, edzők és az őket elkísérők, így komoly feladat volt ennek koordinálása, és az ehhez szükséges technikai, valamint személyi feltételek megteremtése. A versenyen mintegy 200 birkózó lépett szőnyegre, a soltvadkerti színeket pedig 30 fiatal képviselte Kozák István edző vezetésével, akik közül többen kiemelkedő eredményt elérve érmes helyeken végeztek.

A soltvadkerti csapat eredményei:
Gyermekek: 17 fő

Minik (grundbirkózás): Sztojka Pál, Borosius Éden, Zsikla Dorina (mindhárman elsők)
Krizsanyik Dominik 3. hely
Csordás Kenéz 2. hely
Nagy Péter Dominik 1. hely
Nagy Gábor 1. hely
Farkas Viktor 2. hely
Tóth Kerim 1. hely
Gáspár Ramóna 2. hely
Wolf Alexandra 1. hely
Zsikla Izabell 3. hely
Varényi Netti 3. hely
Sztojka Kevin 3. hely
Németh Béla 3. hely
Borosius Hunter 3. hely
Schmél Bendegúz 1. hely

Diák I.: 13 fő

29 kg: Zádori Zalán 3. hely, Nagy Milán 5. hely, Nagy Viktória 8. hely, Tímár Balázs 10. hely
32 kg: Lippai Áron 7. hely
35 kg: Ilyés Zoltán 3. hely, Schäffer Marcell András 7. hely, Lippai Dorina
42 kg: Lippai Lili 7. hely
54 kg: Virág Bálint 5. hely
58 kg: Tóth László Szemír 3. hely, Dobos Donát 4. hely
63 kg: Heiszenberger Alex 2. hely

Országos Döntőbe jutottak:

Zádori Zalán, Nagy Milán, Ilyés Zoltán, Schäffer Marcell András, Tóth László Szemír, Heiszenberger Alex

A soltvadkerti indulók közül egyedül Lippai Dorina nem került be a legjobb 10-be sajnos (35kg-ban sokan voltak), de ettől függetlenül egy nagyot küzdött és jól birkózott. Meg kell említeni még, hogy ezen a napon a klub  versenyzője Virág Zsófia egyetemi bajnokságon vett részt és Budapesten Egyetemi Magyar Bajnoki címet szerzett.

Köszönet a verseny támogatóinak: BS-Plastic Kft. – Büki László, Pölöskei Szörp Zrt., Szent Korona Cukrászda – Szervánszky család, Páldi Diszkont – Pál Andor, Variens Kft. – Dobszai Zoltán, Vadkert Pékség, Soltvadkert Város Önkormányzata, Szabó Antal, Szabó Gergő, Windecker Zsolt és családja, Gangl Zoltán, Kovács Gyula, Soltvadkerti TE Birkózó Szakosztály és edzője Kozák István (Kozi), a birkózóknak, a gyerekek szüleinek, akik nélkül nem tudnának létezni és ilyen nívós versenyt.